Japonské nože MAC®

Jsme firma  zaměřující se na prodej a distribuci originálních japonských kuchyňských nožů MAC. Svět těchto japonských nožů nás okouzlil a stal se naší vášní, kterou chceme „infikovat” ty, kteří, tak jako my oceňují na nožích nejvyšší kvalitu provedení, odolnost, fenomenální ostrost a stylový design. V naší nabídce máme profesionální kuchyňské nože, nože vhodné do každé domácnosti a nože pro sushi vyráběné z nerezavějící oceli vysoké kvality. Tyto nože jsou mistrovské dílo japonských řemeslníků a které už nalezly své příznivce téměř v každém koutu světa.

  

 

Mistrně vyrobené nože MAC zajistí dokonalou přípravu jídel. Neobyčejně ostré a precizní nože MAC pro sushi jsou polovinou úspěchu. Kuchyňské nože broušené do tvaru originální hrany MAC dovolují přesnější a tenčí krájení než tradiční evropské čepele s hranou ve tvaru písmene V. Hrana ostří MAC je také mnohem více všestranná než jednostranné hrany japonských nožů KATABA.

 

Díky vysoké kvalitě materiálů ve spojení s japonskou MAC technikou broušení ostří, zachovávají ostrost a dovolují velmi rychlé opětovné nabroušení nože v každodenní práci nejen profesionálním kuchařům.

 

MAC má ve své nabídce velký výběr tradičních kuchyňských nožů, od levnějších vytvářených v Seki, po dražší ručně kované nože Honyaki. Ty jsou ručně vyráběné jako celek v Sakai, s použitím starých technik kování samurajských mečů předávaných z generace na generaci. Obratné kování z vysoce uhlíkové oceli dovoluje vytvořit hrany, které jsou neuvěřitelně ostré.

 

Ergonomická konstrukce jak čepele tak i rukojeti je vyvíjena od roku 1964 ve spolupráci s osobami, které profesionálně používají kuchyňské nože MAC. Máme nože pro každý úkol v kuchyni, všechny velmi ostré a dokonale vyvážené.

 

Jedním z nich je způsob broušení nožů na originální hranu MAC, druhý způsob je kalení oceli v minusových teplotách, což zvyšuje tvrdost oceli o 2 stupně Rockwellovy stupnice. V závislosti od série, samotný proces výroby kompletních nožů trvá až 104 specializovaných výrobních procesů během kterých výrobce pečuje o nejvyšší kvalitu nabízených nožů.

 

Vysoce kvalitní čepele jsou tenčí od jiných značek, což jim dovoluje krájet bez větší námahy a pronikají skrz potraviny velmi snadno. MAC čepele jsou uznávané světovými mistry kuchařského umění.