MAC Superior japonský kuchařský univerzální nůž 125mm
995,- Kč s DPH
822,- Kč bez DPH
Dostupnost | SKLADEM |
---|---|
Kód | SP-50 |
Celková délka | 225 mm |
Hmotnost | 70 g |
Délka čepele | 125 mm |
Použití | Univerzální nože, Nože na zeleninu a ovoce, Nože na ryby, Nože na maso, Filetovací nože |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Vrstvené dřevo Pakka |
Vysoká tvrdost čepele | 60 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Kuchařský univerzální nůž
Nůž Mac Superior s délkou čepele 125mm má velice ostrou špičku. Ta umožňuje snadné proniknutí nože do potravin. Díky tenké čepeli je ideální k čištění a krájení. Využití najdete při přípravě zeleniny, ovoce, ryb, masa nebo třeba studených mís. Tyto univerzální nože jsou velice oblíbené v každé kuchyni!
- tvrdost 60 stupňů rockwella
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- mytí v myčce není doporučeno!
- dárková krabička ano
Popis Superior serié
Pevné ergonomické kuchyňské nože jsou vhodné do každé domácnosti a profesionální kuchyně. Tenké a ostré čepele jsou vyrobeny z vysoce-uhlíkové oceli MAC Superior, s hranou, která zůstává ostrá po dlouhou dobu. Velkou rukojeť pro jednoduchou manipulaci s nožem a dokonalé vyvážení si oblíbíte při prvním použití s nožem řady Superior. Otvor v čepeli je pro pohodlné zavěšení.Tvrdost čepele 60stupňu v Rockwellové stupnici.
Ocel MAC Superior – subzero AUS8 – tato ocel je podrobena procesu kálení v mínusových teplotách, technické podrobnosti procesu jsou výrobním tajemstvím výrobce, chráněné patentem od roku 1965.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.