MAC Professional japonský šéfkuchařský nůž 220 mm
4 960,- Kč s DPH
4 099,- Kč bez DPH
Toto zboží už bohužel není skladem, ozvěte se nám e-mail info@macnoze.cz a my Vám obratem zjistíme, kdy bude opět naskladněn.
Dostupnost | VYPRODÁNO |
---|---|
Kód | MBK-85 |
Celková délka | 340 mm |
Hmotnost | 203 g |
Délka čepele | 220 mm |
Použití | Univerzální nože, Nože na ryby, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na maso, Filetovací nože |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Tvrzený laminát |
Vysoká tvrdost čepele | 59 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Konstrukce | Full-Tang |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Šéfkuchařský nůž
Šéfkuchařský nůž řady MAC Professional MBK-85 s délkou čepele 220 mm je bezpochyby základním a všestranným nožem v každé kuchyni. Extrémně ostrý šéfkuchařský nůž se štíhlou, dlouhou čepelí je určený pro krájení, sekání a kostkování téměř všech druhů potravin. Dobře vyvážená, zpevněná rukojeť a ostří z japonské oceli MAC-AUS8 jsou vlastnosti, které plnohodnotně reprezentují Šefkuchařský nůž!
- tvrdost 59 až 61 Rockwella
- konstrukce Full-Tang
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- vysoko hodnocený v testech Culinary Inst. of America
- mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
- dárková krabička
Popis Professional série
Momentálně naše nejpopulárnější série nožů. Professional sérii představuje tenká čepel 2.0-2.5mm pro menší zátěz při krájení a bolster zpevňující rukojeť pro precizní řez nožem. Tvrdé čepele mají velmi ostré hrany, které zůstavají díky japonské oceli MAC-AUS8 dlouho ostré.
Tyto nože jsou, kombinací zpevňujícího bolstru na rukojeti a tenké čepeli, velmi dobře vyvážné. Modely MTH-80, MSK-65 a MBK-95 byly v různých testech vysoko hodnocené po celém světě. Nože série professional mají tradiční evropský design, který v kombinaci s kvalitní japonskou ocelí dělají radost všem profesionálům.
Ocel MAC AUS8
AUS8 – japonský ekvivalent oceli 440C, je ocel, která patří mezi evropské ekvivalenty oceli 440C a ATS 34. Japonská ocel se liší od evropské oceli ekvivalenty 440 n použitím malého množství vanadu. Vanad má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury, přidán ve vhodných poměrech zvyšuje odolnost proti oděru. Japonská technologie výroby zaručuje nejvyšší kvalitu.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.