MAC Professional japonský kuchařský porcovací nůž 260 mm

MAC Professional japonský kuchařský porcovací nůž 260 mm
Novinka

5 340,- Kč s DPH
4 413,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód MKS-105
Celková délka 390 mm
Hmotnost 221 g
Délka čepele 260 mm
Použití Porcovací nože, Nože na ryby, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na maso, Filetovací nože
Jádro nože MAC ocel AUS8
Rukojeť Tvrzený laminát
Vysoká tvrdost čepele 59 HRC
Dárková krabička Ano
Konstrukce Full-Tang
Výrobce MAC Corporation Japan

Porcovací nůž

Porcovací nůž MAC Professional MKS-105 s délkou čepele 260 mm je extrémně ostrý porcovací nůž. Vyniká v plátkování jemného masa a ryb. Bez větší námahy nakrájíte na jemné plátky syrové maso, ryby a ovoce . Výbornou geometrii nože oceníte i při porcování šunky, pečeně nebo hovězího carpaccia.

  • tvrdost 59 až 61 Rockwella
  • konstrukce Full-Tang
  • oboustranně broušený
  • perfektně ostrý a odolný
  • vysoko hodnocený v testech Culinary Inst. of America
  • mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
  • dárková krabička

Popis Professional série

Momentálně naše nejpopulárnější série nožů. Professional sérii představuje tenká čepel 2.0-2.5mm pro menší zátěz při krájení a bolster zpevňující rukojeť pro precizní řez nožem. Tvrdé čepele mají velmi ostré hrany, které zůstavají díky japonské oceli MAC-AUS8 dlouho ostré.

Tyto nože jsou, kombinací zpevňujícího bolstru na rukojeti a tenké čepeli, velmi dobře vyvážné. Modely MTH-80, MSK-65 a MBK-95 byly v různých testech vysoko hodnocené po celém světě. Nože série professional mají tradiční evropský design, který v kombinaci s kvalitní japonskou ocelí dělají radost všem profesionálům.

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...