MAC Professional japonský kuchařský nůž Santoku 170 mm
3 690,- Kč s DPH
3 050,- Kč bez DPH
Toto zboží už bohužel není skladem, ozvěte se nám e-mail info@macnoze.cz a my Vám obratem zjistíme, kdy bude opět naskladněn.
Dostupnost | VYPRODÁNO |
---|---|
Kód | MSK-65 |
Celková délka | 300 mm |
Hmotnost | 166 g |
Délka čepele | 170 mm |
Použití | Univerzální nože, Nože na sushi, Nože na ryby, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na maso |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Tvrzený laminát |
Vysoká tvrdost čepele | 59 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Konstrukce | Full-Tang |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Japonský nůž Santoku
Japonský nůž Santoku MAC Professional MSK-65 s délkou čepele 170 mm je určený jako základní nůž pro univerzální použití do všech kuchyní.Čepel je obvykle kratší než má kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Japonci si tento nůž chválí také pro tenké ostří, které umožňuje čistý řez, díky čemuž z krájených surovin neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev. Zpracovat s ním můžete maso, ryby, zeleninu, ovoce, ale také ho využijete při přípravě sushi.
- tvrdost 59 až 61 Rockwella
- konstrukce Full-Tang
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- vysoko hodnocený v testech Culinary Inst. of America
- mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
- dárková krabička
Nůž tři ctnosti
Japonské slovo "santoku" se označuje jako "tři ctnosti". To svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, vyniká v řezání, rozkrájení a mletí. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což Vám přináší výhody obou zmíněných.
Popis Professional série
Momentálně naše nejpopulárnější série nožů. Professional sérii představuje tenká čepel 2.0-2.5mm pro menší zátěz při krájení a bolster zpevňující rukojeť pro precizní řez nožem. Tvrdé čepele mají velmi ostré hrany, které zůstavají díky japonské oceli MAC-AUS8 dlouho ostré.
Tyto nože jsou, kombinací zpevňujícího bolstru na rukojeti a tenké čepeli, velmi dobře vyvážné. Modely MTH-80, MSK-65 a MBK-95 byly v různých testech vysoko hodnocené po celém světě. Nože série professional mají tradiční evropský design, který v kombinaci s kvalitní japonskou ocelí dělají radost všem profesionálům.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.