MAC Original kuchařský univerzální nůž 105 mm
645,- Kč s DPH
533,- Kč bez DPH
Dostupnost | SKLADEM |
---|---|
Kód | CP |
Celková délka | 200 mm |
Hmotnost | 35 g |
Délka čepele | 105 mm |
Použití | Univerzální nůž, Okrajovací nůž, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na maso |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Laminované tvrdé dřevo zpevněné 3 nýty |
Vysoká tvrdost čepele | 59 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Kuchařský univerzální a okrajovací nůž
Kuchařský univerzální a okrajovací nůž řady MAC Original CP se zaoblenou a bezpečnou čepelí a délkou 105 mm má unikátní špičku nože. Tvar i skvělé vlastnosti nože napovídají název celé řady, který je opravdu orginální. Díky tenké a krátké čepeli je ideální k čištění a krájení.Využití najdete při přípravě zeleniny, ovoce, masa nebo třeba studených mís. Tyto univerzální nože jsou velice oblíbené v každé kuchyni!
- tvrdost 58 až 61 Rockwella
- bezpečný a unikátní tvar špičky nože
- praktická dírka na čepeli slouží k zavěšení nože
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
- dárková krabička
Popis Original série
Nože řady MAC Original jsou unikátní kuchyňské nože se zaoblenou špičkou, která je patentovaná firmou MAC Corporation. Ta zvyšuje bezpečnost práce při krájení. Jejich ergonomická tvarovaná rukojeť usnadňuje práci pod přirozeným úhlem. Tenké, ostré, a lehce elastické čepele jsou vyrobené z japonské uhlíkové oceli odolné vůči korozi. Řada MAC Original se vyrábí s praktickými otvory na čepeli pro zavěšení, což zjednodušuje skladování nožů v odpovídajících podmínkách. Díky tomuto řešení se nože po umytí vysoušejí přirozeně a nedochází ke korozi oceli.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.