MAC Japanese japonský kuchařský nůž na zeleninu Nakiri 165mm
2 680,- Kč s DPH
2 215,- Kč bez DPH
Dostupnost | SKLADEM |
---|---|
Kód | JU-65 |
Celková délka | 295 mm |
Hmotnost | 145 g |
Délka čepele | 165 mm |
Použití | Nože na ovoce, Nože na zeleninu |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Vrstvené dřevo Pakka |
Vysoká tvrdost čepele | 60 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Nůž Nakiri
Japonský nůž Nakiri MAC Japanese JU-65 s délkou čepele 165mm je tradiční japonský nůž, určený především na krájení a sekání zeleniny, ovoce nebo třeba bylinek. Mezi kuchaři je velice oblíbený. S nožem Nakiri snadno nakrájíte suroviny na drobné kostičky nebo tenké nudličky. Díky rozměrům čepele vám umožní nakrájenou surovinu nabrat a přenést na pánev.
- tvrdost 60 HRC Rockwellovy stupnice
- oboustranně broušený
- dokonalé vyvážení pro pohodlnou prácí s nožem
- rukojeť ze dřeva Pakka, zpevněná 3 nýty
- není vhodné mýt v myčce
- dárková krabička ano
Popis Japanese série
Tradiční japonské modely kuchyňských nožů, broušené na hrany Kataba, z tvrdé oceli Superior MAC odolné vůči korozi s rukojetí z laminovaného dřeva Pakka.
Ocel MAC Superior – subzero AUS8 – tato ocel je podrobena procesu kálení v minusových teplotách, technické podrobnosti procesu jsou výrobním tajemstvím výrobce, chráněné patentem od roku 1965. Japonská ocel se liší od evropské oceli ekvivalenty 440 n použitím malého množství vanadu. Vanad má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury, přidán ve vhodných poměrech zvyšuje odolnost proti oděru. Japonská technologie výroby zaručuje nejvyšší kvalitu.
Žádné kuchyňské nože by se neměly mýt v myčce z důvodu vysoké teploty a silně působících čisticích prostředků.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.