MAC Chef japonský kuchařsky vykosťovací nůž 155 mm
1 280,- Kč s DPH
1 058,- Kč bez DPH
Dostupnost | SKLADEM |
---|---|
Kód | PB-60 |
Celková délka | 280 mm |
Hmotnost | 100 g |
Délka čepele | 155 mm |
Použití | Vykosťovací nože, Nože na maso |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Polymer |
Vysoká tvrdost čepele | 59 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Vykosťovací nůž
Vykosťovací nůž MAC Chef PB-60 s čepelí 155 mm se využívá k předběžnému zpracování masa. Při porcování masa svírá ostří nože poněkud větší úhel než například při filetování nebo u kuchařského nože. Proto mají tyto nože pevnější čepel a lépe se s nimi manipuluje. Zejména řeznický nůž přichází do styku s kostmi, šlachami, chrupavkami a vůbec s tvrdými a houževnatými materiály. Jeho ostří může být vystaveno velké deformující zátěži, která např. u filetovacího nože vede k poškození.
- tvrdost 58 až 61 Rockwella
- speciálně tvarovaná čepel
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- odolná a ergonomický tvarovaná rukojeť
- dárková krabička
Popis Chef série
Řada kuchyňských nožů MAC Chef je oblíbenou sérií nožů se standardním evropským designem a prvotřídní ostrostí. Čepele těchto nožů jsou vyrobené z oceli MAC-AUS8 s obsahem vanadu, který má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury. Přidán ve vhodných poměrech zvyšuje odolnost proti oděru. Japonská technologie výroby zaručuje nejvyšší kvalitu, a proto jsou tak nepřekonatelně ostré, ale zároveň také vysoce odolné.
Nože řady MAC Chef jsou ekonomickou variantou dostupnou pro každého. Nabízíme 15 různých modelů nožů, které jsou určené ke krájení mražených jídel, plátkování, porcování, vykosťování. Zkrátka ke zpracování všech potřebných surovin. MAC Chef sérií s oblibou používají kuchaři po celém světě, zároveň jsou ideální do každé domácnosti.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.